دامپزشکی
1. اثرات مکمل غذایی سین‌بیوتیک بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن در ماهی بنی، Mesopotamichthys sharpeyi

بهروز باجلان؛ محمد ذاکری؛ سید محمد موسوی؛ وحید یاوری؛ ابراهیم رجب زاده

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 391-402

چکیده
  این مطالعه با هدف شناخت سطح مطلوب خوراکی سین‌بیوتیک در ماهیان بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) طراحی گردید. تعداد 600 عدد ماهی با میانگین وزن اولیه 20/0±82/3 گرم در 15 مخزن 300 لیتری ذخیره‌سازی شدند. پنج تیمار غذایی حاوی پنج سطح مکمل غذایی سین‌بیوتیکی، شامل تیمار اول (شاهد)، تنها حاوی جیره غذایی پایه و فاقد مکمل سین‌بیوتیک، تیمار دوم، ۵/۰ گرم در هر ...  بیشتر

اکولوژی
2. عادت‌‌های غذایی سیاه ماهی توئینی (Capoeta trutta Heckel, 1843) در رودخانه سزار از حوضه آبریز دجله در استان لرستان

مهدی مرمضی؛ محمد ذاکری؛ محمد تقی رونق؛ پریتا کوچنین؛ مهسا حقی

دوره 30، شماره 3 ، پاییز 1396، ، صفحه 377-382

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی عادت های غذایی سیاه ماهی توئینی (Capoetatrutta) در رودخانه سزار، در حوضه آبریز دجله صورت گرفت. نمونه برداری به صورت ماهیانه از تیرماه 1389 تا آذر ماه1390 صورت گرفت. در این تحقیق جهت تعیین عادات غذایی، 79 نمونه از گونه Capoetatrutta مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین شاخص طول نسبی روده در این گونه 24/0±97/9 می باشد که نشان‌دهنده گیاهخوار ...  بیشتر

بیوشیمی
3. نسبت‌های اسیدهای چرب غیر اشباع 3-n به 6-n: اثرات بر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب بدن در ماهیان جوان کپور معمولی، Cyprinus carpio

خلیل مینابی؛ محمد ذاکری؛ جاسم مرمضی؛ وحید یاوری؛ سید محمد موسوی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 223-238

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات نسبت های مختلف اسیدهای چرب 3-n به 6-n در جیره غذایی بر ترکیبات بیوشیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب بدن ماهیان جوان کپور معمولی (Cyprinus carpio) در طی 56 روز طراحی گردید. 270 قطعه کپور معمولی جوان با میانگین وزن اولیه 10/0±24/16 گرم در 18 تانک توزیع گردیدند. شش جیره غذایی با محتوای پروتئین و انرژی یکسان با نسبت های مختلف اسیدهای ...  بیشتر