فیزیولوژی
1. اثر اسانس نعناع بر کاهش استرس در زمان حمل و نقل ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

معصومه چهاربرجی؛ محمدرضا ایمانپور؛ رقیه صفری؛ علی جافر

دوره 32، شماره 2 ، تابستان 1398، ، صفحه 175-185

چکیده
  مواد بیهوش‌کننده در آبزی‌پروری عمدتاً برای راحتی دستکاری و به حداقل رساندن استرس و جراحات فیزیکی ماهی طی فرایندهای مختلف ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات اسانس نعناع بر کاهش استرس کپور معمولی با وزن 2/0± 5/1 گرم در زمان حمل و نقل بود. ماهیان در معرض غلظت‌های مختلف اسانس نعناع (0 (بعنوان شاهد)، 10، 20 و 30 میکرولیتر در لیتر) قرار ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. تغییرات سطوح کورتیزول و لاکتات دهیدروژناز در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii) در معرض قرار گرفته با آلودگی نفت خام

سمانه صبوری؛ بهرام فلاحتکار

دوره 30، شماره 1 ، بهار 1396، ، صفحه 79-89

چکیده
  از آنجایی که یکی از گونه های بومی و اقتصادی دریای خزر ماهی سفید است بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات حاد فاز محلول در آب نفت خام (Water Soluble Fraction of crude oil; WSF) بر تغییر برخی پارامترهای فیزیولوژیک بچه ماهی سفید در زمان های مختلف انجام شده است. در این مطالعه دو گروه آزمایشی و سه تکرار برای هر گروه در نظر گرفته شد. برای هر تکرار 80 عدد ماهی ...  بیشتر

3. بررسی اثرات تراکمهای مختلف ذخیره سازی بر روی سطوح کورتیزول تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
دوره 26، شماره 2 ، تابستان 1392، ، صفحه 154-162

چکیده
  به منظور ارزیابی اثرات استرس تراکم در تاسماهی سیبری (Acipenser baeri) تعداد 90 قطعه ماهی دو ساله با میانگین وزن 30 ± 342 گرم و طول 1 ± 3/45 سانتیمتر در سه تیمار شامل تراکم پایین (6 عدد ماهی)، متوسط (12 عدد ماهی) و بالا (18 عدد ماهی) طی یک دوره پرورشی 5 ماهه مورد مطالعه قرار گرفتند. شرایط آزمایش غیر از تراکم ماهیان برای تیمارها یکسان در نظر گرفته شد. ...  بیشتر