فیزیولوژی
1. تغییرات سطوح کورتیزول و لاکتات دهیدروژناز در بچه ماهی سفید (Rutilus frisii) در معرض قرار گرفته با آلودگی نفت خام

سمانه صبوری؛ بهرام فلاحتکار

دوره 30، شماره 1 ، بهار 1396، ، صفحه 79-89

چکیده
  از آنجایی که یکی از گونه های بومی و اقتصادی دریای خزر ماهی سفید است بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات حاد فاز محلول در آب نفت خام (Water Soluble Fraction of crude oil; WSF) بر تغییر برخی پارامترهای فیزیولوژیک بچه ماهی سفید در زمان های مختلف انجام شده است. در این مطالعه دو گروه آزمایشی و سه تکرار برای هر گروه در نظر گرفته شد. برای هر تکرار 80 عدد ماهی ...  بیشتر

اکولوژی
2. بررسی بیولوژی و تاثیر شرایط محیطی بر میزان صید و مهاجرت ماهی سفید در حوضه جنوب شرقی دریای خزر ( استان گلستان )

باقر امینیان فتیده؛ معصومه محمدی؛ قاسم کریم زاده؛ عبدالله محمد جعفری؛ نیما وحدتی راد

دوره 29، شماره 4 ، زمستان 1395، ، صفحه 380-399

چکیده
  به منظور بررسی تاثیرات عوامل محیطی و بیولوژیکی بر صید و مهاجرت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum) در تعاونی های پره منطقه میانکاله( واقع در استان گلستان )، نمونه برداری از 20 مهر ماه سال 1392 تا 30 فروردین ماه سال 1393 انجام گردید. صید توسط تعاونی های پره ( تور محاصره ای ) در محل مورد مطالعه، انجام گرفت. بیشترین میزان صید در واحد تلاش ( یک مرحله ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ بی بی مهسا جوادی موسوی

دوره 28، شماره 4 ، زمستان 1394، ، صفحه 450-456

چکیده
  بیهوش‌کننده‌ها در آبزی‌پروری عمدتاً به‌منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می‌شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 25/0±35/3 گرم در ایران می‌باشد. ماهیان در معرض غلظت‌های 197، 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول ...  بیشتر

4. بررسی ساختار و فراساختار بافت آبششی و مکان یابی سلول های کلراید آبششی به روش ایمونوهیستوشیمی در بچه ماهی سفید دریای خزر Rutilus frisii kutum

زهرا خوشنود؛ شهلا جمیلی؛ صابر خدابنده؛ علی ماشینچیان مرادی؛ عباسعلی مطلبی

دوره 27، شماره 4 ، زمستان 1393، ، صفحه 498-508

چکیده
  به منظور بررسی ساختار آبششی ماهی سفید دریای خزر از بچه ماهیان سن رهاسازی (21-33 میلی گرمی) استفاده گردید. مطالعه ی بافت شناسی نشان داد که در این بچه ماهیان سیستم آبششی شامل 4 کمان آبششی در هر طرف سر، یک سودوبرانش در هر طرف سر و یک همی برانش در بخش خلفی محفظه ی آبششی در هر طرف سر می باشد. برروی هر کمان آبششی رشته ها و تیغه های آبششی قرار دارند. ...  بیشتر

5. تاثیر جایگزینی روغن ماهی جیره با روغن های گیاهی بر شاخصه های رشد و بازماندگی بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum)

میترا جمشید پوده؛ ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی؛ حسین اورجی؛ خسرو جانی خلیلی

دوره 27، شماره 3 ، پاییز 1393، ، صفحه 329-337

چکیده
  اثرات جایگزینی روغن ماهی جیره با روغنهای گیاهی سویا و کانولا بر شاخصه های رشدی و بازماندگی بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum) باتغذیه تعداد 1260 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 62/0 میلی‌گرم و طولی 2/4 میلی‌متر) از شش جیره شامل 100 درصد روغن ماهی (شاهد)، 100 درصد روغن کانولا، 100 درصد روغن سویا، مخلوط 50:50 درصدی روغن ماهی-کانولا، مخلوط 50:50 درصدی روغن ...  بیشتر

6. مقایسه بافت شناسی لوله های کلیوی مولدین ماهی سفید Rutilus frisii kutum در دو محیط لب شور (دریای خزر) و آب شیرین (رودخانه خشکرود)

زهرا قهرمان زاده؛ علی بانی؛ جاوید ایمانپور نمین؛ علی حلاجیان

دوره 27، شماره 1 ، بهار 1393، ، صفحه 134-142

چکیده
  ساختار، اندازه و تعداد لوله های کلیوی مولدین ماهی سفید Rutilus frisii kutum در دو محیط لب شور (دریای خزر) و آب شیرین (رودخانه خشکرود) بررسی شد. تعداد 10 عدد ماهی سفید از سواحل بندر انزلی با شوری  ppt 49/8 ، درجه حرارت 4/12 درجه سانتی گراد و به همین تعداد نیز از رودخانه خشکرود با شوری ppt 18/0، درجه حرارت 18 درجه سانتی گراد جهت بررسی صید شدند. از سه قسمت کلیه ...  بیشتر