فیزیولوژی
1. تأثیر نسبت‌های مختلف اسید‌های چرب چند غیراشباع 18 کربنه به اسیدهای چرب تک غیراشباع جیره بر شاخصهای رشد و ترکیب اسیدهای چرب بچه ماهی نورس قزل‌آلای رنگین‌کمان(Oncorhynchus mykiss)

فرزانه نوری؛ رضا جلیلی؛ فاطمه جعفری

دوره 33، شماره 3 ، پاییز 1399، ، صفحه 265-278

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر نسبت‌های مختلف اسید‌های چرب چند غیراشباع 18 کربنه PUFA (C18)) به اسید‌های چرب تک غیر اشیاع جیره غذایی (MUFA) روی شاخص‌‌های رشد و ترکیبات اسیدهای چرب لاشه بچه ماهیان نورس ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مرحله شروع تغذیه فعال بود. چهار جیره غذایی مختلف با سطوح مختلف نسبت PUFA (C18) /MUFA (2/0، 5/0، 1 و 2 درصد) جیره به همراه ...  بیشتر

زیست شناسی دریا
2. بررسی تأثیر نانوذرات اکسیدآهن و روی بر بافت کبد و عضله در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

اکرم حاجی رحیمی؛ فرح فرخی؛ امیر توکمه چی

دوره 28، شماره 3 ، پاییز 1394، ، صفحه 293-306

چکیده
  با توجه به تولید روز‌افزون نانو‌ذرات روی و اکسید‌آهن و کاربرد‌های مفید آنها در سیستم‌های بیولوژیک، تاکنون مطالعات کمی در زمینه اثرات جانبی این مواد بر بدن جانداران صورت گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تغذیه‌ای نانو‌ذرات روی و اکسید‌آهن بر بافت‌های کبد و عضله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchusmykiss) بود. برای این منظور ...  بیشتر

3. بررسی اثر موسیقی بر تغییرات رفتاری، درصد تلفات و برخی شاخصهای فیزیولوژیک ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykis) در شرایط آزمایشگاهی و سیستم مدار بسته پرورشی
دوره 26، شماره 2 ، تابستان 1392، ، صفحه 171-180

چکیده
  در پژوهش حاضر اثر موسیقی بر تغییرات رفتاری، درصد تلفات و برخی شاخصهای فیزیولوژیک ماهیان قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزن 2 ± 50 گرم ، در 3 مرحله 120 ساعته مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول به منظور انتخاب نوع موسیقی ، ماهیان به طور روزانه در معرض سه نوع موسیقی کلاسیک ، اصیل ایرانی و صدای جریان آب در طبیعت  قرار ...  بیشتر