بیوتکنولوژی
1. بررسی سمیت اسانس‌ مرزه ریشینگری بر لارو بارناکل گونه Amphibalanus amphitrite

مهدیه امیری نژاد؛ مرتضی یوسف زادی؛ میترا آرمان؛ مهسا رحیم زاده

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 383-390

چکیده
  چرخه‌ی زندگی بسیاری از بی‌مهرگان دریایی دارای یک دوره لاروی است که در طی آن جانور بیشترین حساسیت را نسبت به استرس‌های محیطی داردکه در انجام تست‌های سمیت در بسیاری از مطالعات مقایسه می‌گردد .بارناکل‌ها سخت پوستانی کفزی، دارای جایگاهی آهکی می‌باشند که در حالت بلو غ ساکن‌اند و با پایه‌ای خود را به اجسام داخل آب می‌چسبانند. چرخه ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
2. جداسازی، شناسایی و بررسی تغییرات پروتئین‌های غدد شیری زنبور عسل در سنین مختلف رشد به روش الکتروفورز ژل پلی اکریل آمید سدیم دودسیل سولفات

یعقوب سیاوشی؛ محمدرضا بحرینی بهزادی؛ محمد بهجتیان اصفهانی

دوره 30، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 428-435

چکیده
  آنزیم‌های گوارشی آلفا گلوکزاکسیداز، آمیلاز و گلوکزاکسیداز که از مهم‌ترین پروتئین‌ها در غدد شیری زنبورهای جستجوگر می‌باشند به همراه سه پروتئین دیگر به عنوان پروتئین‌های اصلی برای ساخت ژله رویال، در زنبورهای کارگر پرستار بیان می‌شوند. با توجه به این‌که بیان متفاوت این پروتئین‌ها در سنین مختلف، موجب پردازش ساختار عسل و تولید ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
3. اثرات دو ماده نگهدارنده نایسین و سدیم استات برتغییرات رشد کلستریدیوم بوتولینوم در ماهی قزل آلا Onchorhynchus mykiss

رضا صفری؛ زهرا یعقوب زاده؛ حامی کابوسی

دوره 29، شماره 4 ، زمستان 1395، ، صفحه 454-464

چکیده
  نایسین یک ماده ضد میکروبی طبیعی است که بر روی بسیاری از عوامل بیماریزا و ارگانیسمهای مسبب فساد مواد غذایی تأثیر دارد. از آنجا که کارایی این ماده در اثر واکنش با محتویات مواد غذایی کاهش می یابد این فرضیه وجود دارد که استفاده از نمک آلی به همراه نایسین باعث افزایش زمان ماندگاری ماهی میگردد. هدف از انجام این تحقیق در مرحله اول ارزیابی ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
4. انتخاب حالت بهینه استخراج مایع‌سلومیک توتیای‌دریایی (Echinometra mathaei) خلیج‌فارس و شناسایی برخی رنگدانه‌های نفتاکینونی آن

سولماز سلیمانی؛ مرتضی یوسف زادی؛ سهیلا معین؛ نرگس امراللهی بیوکی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 205-214

چکیده
  حفره بدن توتیای‌دریایی با مایع‌سلومیک پر شده که محیط مایع بدن را تشکیل می‌دهد. رنگدانه نفتاکینون موجود در مایع‌سلومیک توتیا، دارای خواص زیستی متعددی از جمله خاصیت ضد‌باکتریایی، ضد‌‌جلبکی و ضد‌اکسیدانی می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر، یافتن بهترین حالت استخراج مایع‌سلومیک و استخراج سلول‌های آزاد و سلوموسیت‌لیزات از مایع‌سلومیک ...  بیشتر

بیوتکنولوژی
5. استخراج کیتوزان گاما از دیواره ی سلولی قارچ Aspergillus niger(PTCC 5223) و ارزیابی خواص ضد میکروبی آن

محمد صادق خاکشور؛ جمیله پازوکی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 155-166

چکیده
  قارچ Aspergillus niger با توجه به امکان تولید بایومس بالا و مقادیر قابل توجه کیتوزان در دیواره ی سلولی جهت تولید کیتوزان انتخاب و کشت گردید. قارچ کشت شده روی محیط پوتیتو دکستروز آگار، در محیط کشت پوتیتو دکستروز براث تلقیح و در دمای محیط و دور شیکر rpm 180 انکوبه شد. تغییرات بایومس، میزان کیتوزان و دیگر پارامترهای رشد در طی یک بازه ی زمانی 21 روزه ...  بیشتر