TY - JOUR ID - 1481 TI - اثر منفرد و ترکیبی برخی پروبیوتیک ها بر ایمنی موکوسی کپور معمولی (Cyprinus carpio) JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - وزیرزاده, آریا AU - معصومی, هاجر AD - دانشگاه شیراز AD - بخش مهندسی منابع طلبیعی و محیط زیست، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 32 IS - 3 SP - 244 EP - 252 KW - پروبیوتیک" KW - ایمنی" KW - موکوس" KW - کپور معمولی DO - N2 - چکیده:امروزه استفاده از محرک‌های ایمنی طبیعی برای افزایش پاسخ ایمنی در ماهی جهت مقابله با بیماری‌ها افزایش یافته است، پروبیوتیک‌ها به عنوان میکروب‌هایی که به میزبان سود می‌رسانند شناخته شده‌اند و یک جایگزین مناسب برای مواد شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌ها در پرورش ماهی هستند. در این پژوهش اثر باکتری پدیکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی (Pediococcus asidilactici) و مخمر ساکارومایسیس (Saccharomyces cerevisiae) بر تغییرات میزان ایمونوگلوبولین‌کل، پروتئین‌کل، آلبومین و گلوبولین، 112 قطعه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن 10 ±30 گرم به مدت 42 روز مورد بررسی قرار گرفت. پس از دو هفته سازگاری ماهیان به 4 گروه با دو تکرار تقسیم شدند. گروه اول با باکتری پدیکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی با غلظت CFU/g 107 در هر گرم پودر باکتری، گروه دوم با مخمر ساکارومایسیس با غلظت CFU/g 107 در هر گرم پودر مخمر، گروه سوم ترکیب باکتری پدیکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی و مخمر ساکارومایسیس با غلظت CFU/g 107 و گروه چهارم به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از مکمل‌های مذکور باعث افزایش پارامترهای ایمونوگلوبولین‌کل، پروتئین‌کل، آلبومین و گلوبولین در موکوس ماهی کپور معمولی می‌شود اما این تغییرات در مقایسه با گروه شاهد بر اساس آزمون دانکن معنی‌دار نبود (P≥0/05). UR - https://animal.ijbio.ir/article_1481.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_1481_3c84569e4e4959455a381a6867796958.pdf ER -