TY - JOUR ID - 469 TI - تغییر شاخص های رشد و پاسخ های هورمونی ماهی قزل‌آلای‌ رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مرحله انگشت قدی در سازش با شوری های مختلف محیط پرورشی JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - نفیسی بهابادی, محمود AD - دانشگاه خلیج فارس Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 27 IS - 3 SP - 417 EP - 429 KW - شوری آب" KW - " شاخص رشد "؛ "هورمون DO - 27313 N2 - چکیده:در این تحقیق تغییر شاخص های رشد و همچنین سطح پلاسمایی هورمون های کورتیزول، T3 و T4 در فرآیند تطابق ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در مرحله انگشت قدی، با وزن اولیه 11/0± 13/12 گرم در دامنه آب شیرین تا شوری 40 گرم در لیتر بررسی شد. طول دوره آزمایش 60 روز بود و بچه ماهیان به مدت 10 روز و بتدریج با شوری آب سازگار شدند. شاخص های رشد و میزان هورمون ها، قبل از شروع عادت پذیری به آب شور و در روزهای 1، 10، 35 و 60 مورد بررسی قرار گرفتند. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار شوری و هر تیمار با 3 تکرار انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق حداکثر وزن نهایی به 31/0±92/34 گرم رسید و با افزایش شوری کاهش یافت. همچنین با افزایش میزان شوری آب تا 20 گرم در لیتر سایر شاخص های رشد کاهش یافت و در شوری های بیش از 20 گرم در لیتر تلفات دسته جمعی مشاهده گردید (05/0 p<).با افزایش میزان شوری، سطوح پلاسمایی هورمونها افزایش یافت، بطوریکه میزان کورتیزول به حد نهایی 12/0±92/13(mg/100ml)، هورمون T3 به حداکثر 05/0± 22/3(ng/mg)، هورمون T4 نیز به حداکثر 26/0± 24/13(ng/mg) در شوری 20 گرم در لیتر رسید(05/0 p<). نتایج این تحقیق نشان می دهد که می توان بچه ماهیان انگشت قد قزل آلای رنگین کمان را در آب هایی تا شوری 20 گرم در لیتر پرورش داد، اگرچه میزان رشد در آب شور کمتر از آب شیرین است. UR - https://animal.ijbio.ir/article_469.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_469_9516d1646348574f4f3f6d01b727a2d0.pdf ER -