TY - JOUR ID - 491 TI - تاثیر جایگزینی روغن ماهی جیره با روغن های گیاهی بر شاخصه های رشد و بازماندگی بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum) JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - جمشید پوده, میترا AU - اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم AU - اورجی, حسین AU - جانی خلیلی, خسرو AD - دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری-عضو هیات علمی گروه شیلات و آبزیان AD - عضو هیات علمی گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری-مربی گروه شیلات Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 27 IS - 3 SP - 329 EP - 337 KW - ماهی سفید KW - منابع روغن جیره KW - روغن های گیاهی KW - رشد KW - بازماندگی DO - 2734 N2 - اثرات جایگزینی روغن ماهی جیره با روغنهای گیاهی سویا و کانولا بر شاخصه های رشدی و بازماندگی بچه ماهیان سفید دریای خزر (Rutilus kutum) باتغذیه تعداد 1260 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 62/0 میلی‌گرم و طولی 2/4 میلی‌متر) از شش جیره شامل 100 درصد روغن ماهی (شاهد)، 100 درصد روغن کانولا، 100 درصد روغن سویا، مخلوط 50:50 درصدی روغن ماهی-کانولا، مخلوط 50:50 درصدی روغن ماهی-سویا و مخلوط 50:50 درصدی روغن سویا-کانولا به مدت 8 هفته بررسی شد. نتایج نشان داد که میانگین وزن نهایی در بچه ماهیان تغذیه شده با روغن های انفرادی کانولا و سویا بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0>P)؛ در حالی که میانگین طول نهایی در بین تیمارها اختلاف معنی داری نداشت (05/0P) ولی با تیمار ‌شاهد‌ اختلاف‌ معنی‌داری‌ نداشت (05/0P). با بررسی نتایج می توان پیشنهاد نمود که امکان جایگزینی کامل روغن ماهی با روغن های کانولا و سویا اثرات منفی بر رشد وبازماندگی بچه ماهیان نداشته درحالیکه این شاخصه ها درجایگزینی 50 درصدی روند کاهشی ازخودنشان دادند. UR - https://animal.ijbio.ir/article_491.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_491_73161aef899d004c2f65d3aa5ff78682.pdf ER -