فیزیولوژی
1. اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ حامد محمدی؛ مجید محمدی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 186-194

چکیده
  استفاده از داورهای بیهوشی یکی از روش‌های متداول جهت به حداقل رساندن و یا کاهش اثرات استرس در ماهیان می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (25/0±35/27 گرم) بود. ماهیان جهت بیهوشی در معرض غلظت‌های مختلف CMSE (395، 526 و 657 میکرولیتر در لیتر) ...  بیشتر