فیزیولوژی
1. اثر اسانس نعناع بر کاهش استرس در زمان حمل و نقل ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

معصومه چهاربرجی؛ محمدرضا ایمانپور؛ رقیه صفری؛ علی جافر

دوره 32، شماره 2 ، تابستان 1398، ، صفحه 175-185

چکیده
  مواد بیهوش‌کننده در آبزی‌پروری عمدتاً برای راحتی دستکاری و به حداقل رساندن استرس و جراحات فیزیکی ماهی طی فرایندهای مختلف ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات اسانس نعناع بر کاهش استرس کپور معمولی با وزن 2/0± 5/1 گرم در زمان حمل و نقل بود. ماهیان در معرض غلظت‌های مختلف اسانس نعناع (0 (بعنوان شاهد)، 10، 20 و 30 میکرولیتر در لیتر) قرار ...  بیشتر

دامپزشکی
2. تاثیر بی هوشی اسانس اسطوخودوس بر آسیب‌های بافتی و آنزیم های سرمی خون ماهی سفیدک سیستان (شیزوتراکس زارودنی)

صفیه توفیقی مقدم؛ جواد میردار هریجانی؛ احمد قرایی؛ مصطفی غفاری

دوره 30، شماره 2 ، تابستان 1396، ، صفحه 141-149

چکیده
  دستیابی به یک داروی بیهوش‌کننده مناسب جهت بیهوشی سریع با بازگشت طولانی مدت و ایمن از آن، همواره دغدغه محققین علوم شیلاتی بوده است. در مطالعه حاضر به بررسی اثر بی هوش کنندگی اسانس اسطوخودوس روی ماهی شیزوتراکس پرداخته شد. تعداد 260 قطعه بچه ماهی شیزوتراکس با میانگین وزن و طول کل به ترتیب 50/1±69/58 گرم و طول 16/1±77/20 سانتی متر در غلظت ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ حامد محمدی؛ مجید محمدی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 186-194

چکیده
  استفاده از داورهای بیهوشی یکی از روش‌های متداول جهت به حداقل رساندن و یا کاهش اثرات استرس در ماهیان می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (25/0±35/27 گرم) بود. ماهیان جهت بیهوشی در معرض غلظت‌های مختلف CMSE (395، 526 و 657 میکرولیتر در لیتر) ...  بیشتر

فیزیولوژی
4. اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ بی بی مهسا جوادی موسوی

دوره 28، شماره 4 ، زمستان 1394، ، صفحه 450-456

چکیده
  بیهوش‌کننده‌ها در آبزی‌پروری عمدتاً به‌منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می‌شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 25/0±35/3 گرم در ایران می‌باشد. ماهیان در معرض غلظت‌های 197، 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول ...  بیشتر

5. تاثیر ماده‌ی 2-فنوکسی‌اتانول (2-phenoxyethanol) به عنوان ماده‌ی بیهوش کننده بر شاخص های خونی ماهی کلمه (caspius rutilus Rutilus)

عبدالرضا جهانبخشی؛ علی اکبر هدایتی؛ مهسا جوادی موسوی

دوره 27، شماره 3 ، پاییز 1393، ، صفحه 338-347

چکیده
  این تحقیق بمنظور بررسی اثر 2-فنوکسی اتانول بعنوان بیهوش کننده بر شاخص خونی وسطح گلوگز و کورتیزول به عنوان شاخص¬های استرس ماهی کلمه انجام شد و هم¬چنین زمان القای بیهوشی و زمان ریکاوری این ماهی در غلظت¬های موثر1/0، 3/0، 5/ 0و 7/0 میلی لیتر در لیتر2-فنوکسی اتانول بررسی شد. نتایج نشان دادکه قرار گرفتن در غلظت¬های پایین این ماده¬ی بیهوشی(1/0و ...  بیشتر