فیزیولوژی
1. اثر اسانس نعناع بر کاهش استرس در زمان حمل و نقل ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

معصومه چهاربرجی؛ محمدرضا ایمانپور؛ رقیه صفری؛ علی جافر

دوره 32، شماره 2 ، تابستان 1398، ، صفحه 175-185

چکیده
  مواد بیهوش‌کننده در آبزی‌پروری عمدتاً برای راحتی دستکاری و به حداقل رساندن استرس و جراحات فیزیکی ماهی طی فرایندهای مختلف ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات اسانس نعناع بر کاهش استرس کپور معمولی با وزن 2/0± 5/1 گرم در زمان حمل و نقل بود. ماهیان در معرض غلظت‌های مختلف اسانس نعناع (0 (بعنوان شاهد)، 10، 20 و 30 میکرولیتر در لیتر) قرار ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ حامد محمدی؛ مجید محمدی

دوره 29، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 186-194

چکیده
  استفاده از داورهای بیهوشی یکی از روش‌های متداول جهت به حداقل رساندن و یا کاهش اثرات استرس در ماهیان می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات میخک و امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی و گلوکز خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (25/0±35/27 گرم) بود. ماهیان جهت بیهوشی در معرض غلظت‌های مختلف CMSE (395، 526 و 657 میکرولیتر در لیتر) ...  بیشتر

فیزیولوژی
3. اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum)

زهرا روحی؛ محمدرضا ایمان پور؛ بی بی مهسا جوادی موسوی

دوره 28، شماره 4 ، زمستان 1394، ، صفحه 450-456

چکیده
  بیهوش‌کننده‌ها در آبزی‌پروری عمدتاً به‌منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می‌شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 25/0±35/3 گرم در ایران می‌باشد. ماهیان در معرض غلظت‌های 197، 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول ...  بیشتر