@article { author = {Safari, Reza and yaghoubzadeh, zahra and Kaboosi, Hami}, title = {Effects of two preservatives nisin and sodium acetate on changes the growth of Clostridium botulinum in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss)}, journal = {Journal of Animal Research (Iranian Journal of Biology)}, volume = {29}, number = {4}, pages = {454-464}, year = {2017}, publisher = {Iranian Biology Society}, issn = {2383-2614}, eissn = {2383-2622}, doi = {}, abstract = {Nisin is a natural antimicrobial and has inhibitory effect on the pathogens and spoilage organisms. The efficiency of nisin was reduced after reaction with food compounds. There is the hypothesis that combination of nisin with organic salt increases the shelf life of fish. The aim of this study was evaluation of the effect of nisin (0.15%) and sodium acetate (1%), individually and in combination together, to increase the shelf life of fillet and gutted whole rainbow trout. In next examination, behavior of Clostridium botulinum was also surveyed in different treatments. The results showed that the greatest growth of C. botulinum was observed in control treatment (without any preservatives) (log 8). However, in single preservative treatments, bacterial growth was slower than control treatment (log 5 on day 16). The lowest of bacterial changes was seen in combination of nisin and sodium acetate treatments. Different parameters such as kind and the method used of preservatives, pH, proteolytic enzymes, and resistance stains of bacteria influence on action of preservatives.}, keywords = {nisin Z,sodium acetate,rainbow trout,Clostridium botulinum}, title_fa = {اثرات دو ماده نگهدارنده نایسین و سدیم استات برتغییرات رشد کلستریدیوم بوتولینوم در ماهی قزل آلا Onchorhynchus mykiss}, abstract_fa = {نایسین یک ماده ضد میکروبی طبیعی است که بر روی بسیاری از عوامل بیماریزا و ارگانیسمهای مسبب فساد مواد غذایی تأثیر دارد. از آنجا که کارایی این ماده در اثر واکنش با محتویات مواد غذایی کاهش می یابد این فرضیه وجود دارد که استفاده از نمک آلی به همراه نایسین باعث افزایش زمان ماندگاری ماهی میگردد. هدف از انجام این تحقیق در مرحله اول ارزیابی اثرات نایسین ( 15/0 درصد)و استات سدیم(1 درصد) بصورت منفرد و ترکیبی بر افزایش زمان ماندگاری فیله و ماهی کامل شکم خالی ماهی قزل آلا بوده است. در مرحله دوم ارزیابی رفتار باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در تیمارهای مورد استفاده بوده است. نتایج اثرات تیمارهای مورد استفاده بر کلستریدیوم بوتولینوم نشان داد که در تیمار شاهد بیشترین رشد مشاهده گردید( لوگ 8) ولی در تیمار منفرد رشد فزاینده باکتریها کندتر بوده ولی کماکان روند صعودی داشته است بطوریکه در روز 16 برای برای کلستریدیوم لوگ 5 بوده است. بهنگام استفاده از مواد نگهدارنده( شیمیایی و یا بیولوژیک ) در بافت ماهی پارامترهای مختلفی از جمله نوع ماده نگهدارنده، روش مورد استفاده ، pH بافت، آنزیمهای پروتئولیتیک ، بروز سویه های مقاوم و ... بر روند ضدمیکروبی مواد مورد استفاده تاثیر می گذارند.}, keywords_fa = {نایسین Z,استات سدیم,قزل آلای رنگین کمان,کلستریدیوم بوتولینوم}, url = {https://animal.ijbio.ir/article_1196.html}, eprint = {https://animal.ijbio.ir/article_1196_432f94237b8f9ace49dcb633417452a9.pdf} }