%0 Journal Article %T اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) %J مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) %I انجمن زیست شناسی ایران %Z 2383-2614 %A روحی, زهرا %A ایمان پور, محمدرضا %A جوادی موسوی, بی بی مهسا %D 2016 %\ 02/20/2016 %V 28 %N 4 %P 450-456 %! اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) %K بیهوشی %K زمان القاء بیهوشی %K نعناع %K ماهی سفید %R %X بیهوش‌کننده‌ها در آبزی‌پروری عمدتاً به‌منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می‌شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 25/0±35/3 گرم در ایران می‌باشد. ماهیان در معرض غلظت‌های 197، 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول آزمایش دمای آب 20 درجه سانتیگراد و pH آن 1/8 بود. نتایج نشان داد که زمان القاء بیهوشی با افزایش غلظت CMSE به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). در زنش سرپوش آبششی و زمان برگشت از بیهوشی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0 %U https://animal.ijbio.ir/article_622_3e7cc2355abf4eefb5b7802bee1d9f94.pdf