TY - JOUR ID - 1230 TI - بررسی پاسخ هضمی میکرواورگانیسم های شکمبه به منظور تعیین کیفیت علوفه ای بونی (Aeluropus lagopoides)و لولیوم (Lolium perenne)منطقه سیستان با استفاده از روش تولید گاز JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - قائمی راد, احسان AU - یوسف الهی, مصطفی AU - کریمی, محمد تقی AU - حسینی, سید محسن AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه زابل AD - هیات علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل AD - دانشگاه فردوسی مشهد AD - دانشجوی دکتری دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 30 IS - 3 SP - 333 EP - 344 KW - گوارش پذیری KW - مرتع KW - تولید گاز KW - انرژی قابل متابولیسم DO - N2 - شناسایی کیفیت و ارزش غذایی گیاهان به دلیل اهمیت آن ها در تغذیه دام کمک موثری در توصیف جیره غذایی دام می نماید. همچنین، تعیین کیفیت علوفه یکی از مهمترین عواملی است که در جهت مدیریت صحیح مراتع لازم است. در این تحقیق کیفیت دو گونه علوفه از خانواده شبه گندمیان، بونی (Aeluropus lagopoides) و لولیوم(Loulium perenne) در مراتع سیستان در سه مرحله فنولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت .ابتدا نمونه های گیاهی در سه مرحله رویشی، گلدهی و بذردهی جمع آوری و سپس نمونه ها بلافاصله به ازمایشگاه منتقل و پس از آسیاب آن ها، ترکیبات شیمیایی گوارش پذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم به روش تولید گاز(in vitro) تعیین شد. نتایج بیانگر تغییرات قابل ملاحظه ای در ترکیب شیمیایی گیاهان مورد بررسی در مراحل مختلف فنولوژیکی بود) 05/0(p در نتیجه توصیه می شود این گیاهان در مرحله رویشی برای تعلیف دام استفاده شود که از ارزش غذایی خوبی می باشند. UR - https://animal.ijbio.ir/article_1230.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_1230_f956bafe6f3f589824cbfac9b1829838.pdf ER -