TY - JOUR ID - 1419 TI - اثر اسانس نعناع بر کاهش استرس در زمان حمل و نقل ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - چهاربرجی, معصومه AU - ایمانپور, محمدرضا AU - صفری, رقیه AU - جافر, علی AD - دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیغی گرگان AD - هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 32 IS - 2 SP - 96 EP - 102 KW - کپور معمولی KW - استرس KW - بیهوشی KW - نعناع KW - حمل و نقل DO - N2 - مواد بیهوش‌کننده در آبزی‌پروری عمدتاً برای راحتی دستکاری و به حداقل رساندن استرس و جراحات فیزیکی ماهی طی فرایندهای مختلف ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات اسانس نعناع بر کاهش استرس کپور معمولی با وزن 2/0± 5/1 گرم در زمان حمل و نقل بود. ماهیان در معرض غلظت‌های مختلف اسانس نعناع (0 (بعنوان شاهد)، 10، 20 و 30 میکرولیتر در لیتر) قرار گرفتند. سطوح کورتیزول، گلوکز، پروتئین کل، آلبومین و ایمونوگلوبولین یک ساعت بعد از حمل و نقل اندازهگیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد که گروه شاهد به طور معنی داری بالاترین سطوح کورتیزول و گلوکز و پایینترین سطوح پروتئین کل و ایمونوگلوبولین را در مقایسه با سایر تیمارها دارد. همچنین تفاوت معنی‌داری بین مقادیر آلبومین در تیمارهای آزمایشی وجود نداشت (P>0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد اسانس نعناع در سطح 10 میکرولیتر در لیتر در حمل و نقل ماهی کپور معمولی می‌تواند استرس ماهیان را کاهش دهد. UR - https://animal.ijbio.ir/article_1419.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_1419_2d6531fd12a947b3ae39db279dfb8a5e.pdf ER -