TY - JOUR ID - 622 TI - اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل سالیسیلات بر بیهوشی ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - روحی, زهرا AU - ایمان پور, محمدرضا AU - جوادی موسوی, بی بی مهسا AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 28 IS - 4 SP - 450 EP - 456 KW - بیهوشی KW - زمان القاء بیهوشی KW - نعناع KW - ماهی سفید DO - N2 - بیهوش‌کننده‌ها در آبزی‌پروری عمدتاً به‌منظور کاهش استرس و جلوگیری از آسیب ماهیان طی دستکاری استفاده می‌شود. بررسی حاضر اولین مطالعه در زمینه اثر امولسیون اسانس نعناع و متیل‌سالیسیلات (CMSE) بر بیهوشی ماهی سفید با میانگین وزنی 25/0±35/3 گرم در ایران می‌باشد. ماهیان در معرض غلظت‌های 197، 263 و 395 میکرولیتر در لیتر CMSE قرار گرفتند. در طول آزمایش دمای آب 20 درجه سانتیگراد و pH آن 1/8 بود. نتایج نشان داد که زمان القاء بیهوشی با افزایش غلظت CMSE به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). در زنش سرپوش آبششی و زمان برگشت از بیهوشی بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0 UR - https://animal.ijbio.ir/article_622.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_622_3e7cc2355abf4eefb5b7802bee1d9f94.pdf ER -