TY - JOUR ID - 628 TI - اثر تنش شوری روی بقاء، پارامترهای بیوشیمیایی و خونی کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با مکمل غذایی دانه شنبلیله JO - مجله پژوهشهای جانوری (مجله زیست شناسی ایران)(علمی) JA - JAR LA - fa SN - 2383-2614 AU - روحی, زهرا AU - ایمان پور, محمدرضا AU - جعفری, ولی اله AU - تقی زاده, وحید AD - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 29 IS - 1 SP - 46 EP - 55 KW - کپور معمولی KW - دانه شنبلیله KW - پارامترهای خون KW - تنش شوری DO - N2 - مطالعه پارامترهای خونی به‌طور گسترده جهت ارزیابی وضعیت سلامت و نیز به‌عنوان شاخص‌های استرس در ماهیان استفاده می‌شود. مطالعه حاضر به‌منظور اندازه‌گیری گلوکز، کلسترول و هماتوکریت به‌عنوان شاخص‌های ارزیابی اثر دانه شنبلیله بر سلامت و مقاومت کپورمعمولی (057/0±457/2 گرم) نسبت به استرس شوری انجام شد. ماهیان در چهار گروه در سطوح مختلف صفر، 5/0، 1و 5/1% شنبلیله تعذیه شدند. بعد از 70 روز تغذیه، به‌منظور سنجش گلوکز و هماتوکریت، خون‌گیری طی پنج مرحله انجام شد (یکبار قبل از استرس و چهار مرحله بعد از استرس). شوری به‌طور معنی‌داری بر میزان گلوکز، کلسترول و هماتوکریت تأثیر داشت (05/0>P). در روز اول پس از استرس، میزان گلوکز و هماتوکریت در همه‌ی تیمارها در مقایسه با میزان آن‌ها قبل از استرس به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P). بعد از استرس، میزان کلسترول در همه تیمارها در مقایسه با قبل از استرس به‌طور معنی‌داری کاهش یافت (05/0>P). میزان هماتوکریت در بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌دار نداشت (05/0P). سطوح گلوکز و هماتوکریت در همه تیمارها به تدریج از روز سوم کاهش یافت. بعد از استرس، تفاوت معنی‌داری در میزان بازماندگی در بین تیمارها مشاهده نشد (05/0 UR - https://animal.ijbio.ir/article_628.html L1 - https://animal.ijbio.ir/article_628_87d0579b0be27b74ee8532ea3f1c945a.pdf ER -