زیست شناسی دریا
رضا فرشادیان؛ امیر پرویز سلاطی؛ سعید کیوان شکوه؛ حسین پاشا زانوسی؛ احمد نگین تاجی
دوره 31، شماره 3 ، پاییز 1397، ، صفحه 304-315
چکیده
یکصد و هشت قطعه ماهی شانک زردباله با محدوده وزنی 20±100 گرم، پس از گذراندن 14 روز در محیط با شوری 20 قسمت در هزار واحد به منظور سازگاری با شرایط آزمایشگاهی، به طور ناگهانی به شوری های 5، 12 و 34 قسمت منتقل و به مدت 7 روز در محیط جدید نگهداری شدند. نمونهبرداری از آبشش در زمانهای صفر، 24، 48 ساعت و 7 روز، پس از آسانکشی ماهی صورت گرفت. آبشش ...
بیشتر
یکصد و هشت قطعه ماهی شانک زردباله با محدوده وزنی 20±100 گرم، پس از گذراندن 14 روز در محیط با شوری 20 قسمت در هزار واحد به منظور سازگاری با شرایط آزمایشگاهی، به طور ناگهانی به شوری های 5، 12 و 34 قسمت منتقل و به مدت 7 روز در محیط جدید نگهداری شدند. نمونهبرداری از آبشش در زمانهای صفر، 24، 48 ساعت و 7 روز، پس از آسانکشی ماهی صورت گرفت. آبشش نمونههای زمان صفر دارای ساختاری کاملا طبیعی بوده و تغییری در وضعیت و آرایش اجزای آبشش دیده نمیشد. قرار گرفتن ماهی شانک زردباله در شوریهای تغییر یافته با افزایش اندازه سلولهای کلراید همراه بود، اما پس از یک هفته در شوریهای 12 و 34 قسمت در هزار واحد کاهش اندازه سلولهای کلراید ثبت شد. تغییرات متعددی شامل هیپرتروفی و هیپرپلازی اپیتلیوم آبشش، برآمدگی و جداشدن اپیتلیوم آبششی، هیپرتروفی سلولهای کلراید، تغییر اندازه سلولهای کلراید، چسبندگی تیغهها و آنوریسم در تمام گروه ها ثبت گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که علیرغم توانایی سازگاری شانک زرد باله با شوریهای مختلفی محیطی، تغییرات متعدد بافتی در آبشش این ماهی برای سازگاری با این مقادیر شوری دیده میشود.