زیست شناسی دریا
1. بررسی تغییرات بافتی آبشش ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus) در مواجهه کوتاه مدت با سطوح مختلف شوری

رضا فرشادیان؛ امیر پرویز سلاطی؛ سعید کیوان شکوه؛ حسین پاشا زانوسی؛ احمد نگین تاجی

دوره 31، شماره 3 ، پاییز 1397، ، صفحه 369-381

چکیده
  یکصد و هشت قطعه ماهی شانک زردباله با محدوده وزنی 20±100 گرم، پس از گذراندن 14 روز در محیط با شوری 20 قسمت در هزار واحد به منظور سازگاری با شرایط آزمایشگاهی، به طور ناگهانی به شوری های 5، 12 و 34 قسمت منتقل و به مدت 7 روز در محیط جدید نگهداری شدند. نمونه‌برداری از آبشش در زمان‎های صفر، 24، 48 ساعت و 7 روز، پس از آسان‌کشی ماهی صورت گرفت. آبشش ...  بیشتر

فیزیولوژی
2. اثر تنش شوری بر پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون بچه ماهیان قره برون ‎(Acipenser persicus)‎‏ تغذیه شده با سطوح متفاوت نوکلئوتید جیره ‏

فاطمه خانی؛ محمدرضا ایمانپور؛ حامد کلنگی میاندره؛ علیرضا قائدی؛ وحید تقی زاده

دوره 28، شماره 3 ، پاییز 1394، ، صفحه 307-322

چکیده
  اثر تنش شوری بر پارامترهای خونی و بیوشیمیایی سرم بچه ماهیان قره برون‎ (Acipenser persicus)‎‏ تغذیه شده با ‏سطوح متفاوت نوکلئوتید مورد بررسی قرار گرفت. تاسماهیان ( 12/2 ± 37/42 گرم و 61/0 ± 67/23 ‏سانتی‌متر) به 4 تیمار با سطوح متفاوت نوکلئوتید جیره‌ ( 0، 25/0، 35/0و 5/0 درصد) تقسیم شدند. پس از 10 هفته غذادهی ‏مقدار شوری آب یکباره به ‏ppt‏ 12 افزایش ...  بیشتر

3. بررسی اثر استرس بنزوآلفاپایرن بر بافت های آبشش و سطوح کورتیزول پلاسما در ماهی شانک زردباله Acanthopagrus latus

سارا رستگار؛ عبدالعلی موحدی نیا؛ زهرا یاراحمدی

دوره 28، شماره 2 ، تابستان 1394، ، صفحه 161-169

چکیده
  زمینه مطالعه: هیدروکربن‌های حلقوی آروماتیک از آلاینده‌های آلی محیط می‌باشند و می‌توانند بر آبزیان و اکوسیستم های آبی اثرات مخربی داشته باشند. هدف: مطالعه حاضر به بررسی اثر هیدروکربن بنزوآلفاپایرن (BaP) بر ساختار آبشش و تغییرات سطوح کورتیزول ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus) پرداخته است. روش کار: ماهیان در سه گروه پایه، شاهد و تیمار بررسی ...  بیشتر

4. بررسی قابلیت تحمل به آب دریا و فعالیت آنزیم Na+, K+-ATPase در طی مراحل مختلف رشد (پار و اسمولت) بچه‌ماهیان آزاد دریای خزر
دوره 26، شماره 4 ، زمستان 1392، ، صفحه 414-424

چکیده
  این تحقیق بمنظور تعیین مراحل پار و اسمولت و تعیین اندازه­ای از بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler,1877) جهت تحمل آب دریای خزر انجام گرفت. در این تحقیق از 4 گروه وزنی 5، 10، 15 و 20 گرمی در سه تیمار شوری آب دریا (5/11-11 در هزار)، آب ساحل (7 در هزار) و آب شیرین و با 3 تکرار استفاده شد. متوسط فشار اسمزی بچه ماهیان 5، 10، 15 و 20 گرمی در زمان صفر بترتیب ...  بیشتر